Τα δρομολόγια πλοίων προς και από τα Χανιά

Πλοία
'Souda Port' - Χανιά
'Souda Port' Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Τα Χανιά εξυπηρετούνται με πλοία από το λιμάνι του Πειραιά με καθημερινά δρομολόγια πλοίων όλο το χρόνο για το λιμάνι των Χανίων στη (Σούδα) και έκτακτα δρομολόγια ή αυξημένη συχνότητα κατά τη διάρκεια των γιορτών και του καλοκαιριού. Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα γύρω νησιά των Κυκλάδων, την Ίο, την Σαντορίνη, την Πάρο, την Νάξο, την Μύκονο, την Αμοργό αλλά και από την Μήλο, τα Κύθηρα, την Κάρπαθο, την Ρόδο, την Κω διατίθενται δρομολόγια κυρίως προς το λιμάνι του Ηρακλείου αλλα και της Σητείας, του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα για την Σαντορίνη, που ενδιαφέρει πολλούς ταξιδιώτες να την επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα Χανιά, από τη Σούδα δεν υπάρχουν δρομολόγια, από το Ρέθυμνο υπάρχουν δρομολόγια μόνο για επιβάτες και όχι για αυτοκίνητα, ενώ από το Ηράκλειο υπάρχουν δρομολόγια για επιβάτες και αυτοκίνητα.

Η εταιρία που εκτελεί τα ακτοπλοικά δρομολόγια Πειραιάς-Χανιά είναι η ΑΝΕΚ LINES (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης). Το ταξίδι με προορισμό τα Χανιά διαρκεί περίπου 8 ώρες. Οι τιμές των εισητηρίων, όπως ισχύουν κατά το χρόνο συγγραφής αυτής της σελίδας, κυμαίνονται από 35 ευρώ το οικονομικό, εως 95 ευρώ το λούξ, ενώ οι τιμές για τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα είναι 83 και 18 ευρώ αντίστοιχα. Η ΑΝΕΚ προσφέρει πολλούς τύπους εκπτώσεων, όπως την έκπτωση 20% στα εισιτήρια επιστροφής αν τα κλείσετε ταυτόχρονα με τα εισιτήρια μετάβασης. Εκπτώσεις υπάρχουν για τα παιδιά, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους φοιτητές, τους στρατιωτικούς και άλλες κατηγορίες επιβατών. Επίσης, υπάρχουν προσφορές για τετράκλινη καμπίνα που θα χρησιμοποιηθεί από 4 επιβάτες, για δίκλινη που θα χρισιμοποιηθεί από έναν επιβάτη και άλλες. Επειδή οι τιμές και οι προσφορές αλλάζουν κατά διαστήματα, καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε αυτές που αναφέρουμε παραπάνω μόνο σαν ενδεικτικές και να ενημερώνεστε για τις συγκεκριμένες που ισχύουν κατά τη στιγμή που θα κάνετε την κράτησή σας.

Πληροφορίες θα βρείτε στα παρακάτω γραφεία της ΑΝΕΚ: Πρακτορείο Πειραιά: Διεύθυνση -Ακτή Κονδύλη 22, 18545 Πειραιάς +30 210 4197470, Πρακτορείο Αθήνας:  Διεύθυνση -Λεωφόρος Αμαλίας 48, 10558 Σύνταγμα, Αθήνα, +30-210-3233481 / 762, +30-210-3233119, Πρακτορείο Xανίων Διεύθυνση - Πλατεία Σοφ. Bενιζέλου, Tηλέφωνο +30-2821-027500 / 4, Πρακτορείο Σούδας Διεύθυνση - Πλατεία Σούδας, Tηλέφωνο +30-2821-080051.

Δρομολόγια Πλοίων από και προς τον Κίσσαμο:
Ο Νομός Χανίων συνδέεται με την Πελοπόννησο με δρομολόγιο από τον Κίσσαμο προς το Γύθειο με ενδιάμεσες στάσεις στα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα. Τα δρομολόγια εκτελούνται από την ακτοπλοϊκή εταιρία ΛΑΝΕ (LANE SEA LINES).