Πτήσεις προς και από τα Χανιά

Πτήσεις
'View from the airport in Chania, Crete' - Χανιά
'View from the airport in Chania, Crete' - Attribution: a rancid amoeba

Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι ένα από τα δέκα μεγαλύτερα στην Ελλάδα με βάση των αριθμό των επιβατών που εξυπηρετεί κάθε χρόνο. Ονομάζεται επίσημα 'Κρατικός Αερολιμένας Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης' και βρίσκεται στην περιοχή του Ακρωτηρίου σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων ανατολικά από την Πόλη των Χανίων.

Συνδέεται με εσωτερικές τακτικές πτήσεις με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ τους θερινούς μήνες συνδέεται με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλο αριθμό πτήσεων.

Στο τέλος του 2012, η Ryanair, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το άνοιγμα της πρώτης της βάσης στην Ελλάδα στα Χανιά τον Απρίλιο του 2013. Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας θα εκτελεί 26 απευθείας πτήσεις από αεροδρόμια της Ευρώπης προς τα Χανιά και θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίους να ταξιδέψουν στα Χανιά με χαμηλό κόστος και να γνωρίσουν τη φιλοξενία, τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους, τον πολιτισμό, τις γεύσεις, τον καιρό και όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Χανιά και η Κρήτη στους επισκέπτες τους. Εκτός από τα Χανιά η Ryanair εκτελεί φθηνές πτήσεις και προς άλλα ελληνικά αεροδρόμια, και πιο συγκεκριμένα προς την Ρόδο, την Κω, την Καλαμάτα, τον Άραξο κοντά στην Πάτρα, την Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη.